Anticonceptie na de bevalling

Tijdens het kraambed en op de nacontrole bespreken we anticonceptie met je. Dat voelt misschien wat vroeg maar dit doen we omdat je na een bevalling al snel weer vruchtbaar bent. Het moment waarop je weer vruchtbaar bent verschilt per persoon. Dat is onder andere afhankelijk van of je borstvoeding of kunstvoeding geeft.

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van anticonceptie. Je bepaalt zelf of je anticonceptie wilt gebruiken en welke vorm. Op www.anticonceptie.nl kun je een anticonceptiecheck doen. De check laat je nadenken over dingen die jij belangrijk vindt bij de keuze voor anticonceptie. De anticonceptiecheck helpt je bij zoeken naar het anticonceptiemiddel dat het beste bij jou past.

Wij geven geeft je graag informatie over de voor- en nadelen van de verschillende vormen van anticonceptie tijdens controles, het kraambed of de nacontrole. Ook plaatsen wij zelf koper- en hormoonspiraaltjes in ons centrum.

Spiraal plaatsen

Binnen ons centrum is Marieke geschoold in het plaatsen van spiralen. Je hoeft hiervoor dus niet meer naar de huisarts of gynaecoloog toe. Het bijkomende voordeel is dat we direct na het plaatsen en na zes weken met een echo checken of de spiraal op de goede plek zit. Wil je meer lezen over het plaatsen van een spiraaltje? Neem eens een kijkje op: www.spiraalplaatsen.nl.

Ook als je geen cliënt bij ons bent (geweest) kun je bij ons terecht voor voorlichting of het plaatsen van een koper- of hormoonspiraal. Neem hiervoor gerust contact met ons op.